Пикапът на Ineos вече е в серийно производство


30 Nov 2023

Пикапът Ineos Grenadier Quartermaster с двойна кабина вече се произвежда в завода на компанията в Хамбах, Франция. Първи пикапа ще получат клиентите в Европа - още преди края на годината, докато тези в Азиатско-Тихоокеанския регион, Субсахарска Африка и Близкия изток могат да очакват пратки съвсем скоро след това. Северна Америка следва в първите месеци на 2024 г.

Петместният Quartermaster с двойна кабина е разработен заедно с Grenadier Station Wagon. И двете офроуд машини споделят една и съща производствена линия в Хамбах, която беше придобита от Ineos от Mercedes-Benz през януари 2021 г. Това е мястото, където Daimler произвеждаше автомобили Smart.

„Стартът на производството на нашата втора моделна линия е още един изключително вълнуващ и важен крайъгълен камък за Ineos“, казва главният изпълнителен директор на производителя Лин Калдър. „Като част от окончателния процес на одобрение, карах прототип от пикапа както в Испания, така и в Африка и мога да каже, че машината е непобедима, съчетавайки здравината и усъвършенстваната производителност на Station Wagon с огромен товарен отсек, който може да носи огромно количество товари."

Quartermaster споделя ключови характеристики със Station Wagon, включително шасито, осите с твърда греда и до три заключващи се диференциала. Двата автомобила се задвижва от 3-литрови 6-цилиндрови агрегати от BMW, бензин и дизел, работещи заедно с доказаната 8-степенна автоматична трансмисия на ZF.

Лукс от Китай!