Тестови прототип на Ineos Grenadier Quartermaster е в София


11 Dec 2023

Тестовият прототип на пикап версията на Ineos Grenadier е на гости в София тази седмица, за да даде ранна заявка за пазарното си представяне у нас догодина. Новата разработка на безкомпромисния офроудър се нарича Quartermaster и носи името на висшия военен офицер, отговарящ за снабдяването и разпределението на провизиите в армията. Автомобилът се предлага на българския пазар от Силвър Стар, а производството страртира съвсем скоро.

Петместният пикап с двойна кабина е разработен заедно с Grenadier Station Wagon и се произвежда на същата поточна линия в Хамбах, Франция. Автомобилът е конструиран така, че да осигурява същата безкомпромисна проходимост и надеждност като Station Wagon, но с по-голяма гъвкавост при превоз на товари.

Quartermaster споделя със Station Wagon многозвенната конструкция на шасито с кутиеобразен профил, здравите солидни мостове, двустепенната предавателна кутия и възможността за блокиране на до три диференциала. Задвижването се осигурява от 3-литров редови шестцилиндров бензинов или дизелов двигател с турбокомпресор на BMW, който задвижва и четирите колела чрез осемстепенна автоматична трансмисия на ZF.

Най-големият модел в гамата Grenadier, Quartermaster, е с увеличено междуосие от 3227 мм - с 305 мм по-дълго от Station Wagon. Удълженото шаси позволява на товарния отсек да осигури полезен товар до 760 кг и възможност за лесно пренасяне на стандартен европалет с размери 1200 x 800 мм. 

Лукс от Китай!