Това е Tonale Plug-in Q4, първата Alfa с кабел за зареждане

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

17 Nov 2022

Alfa Romeo представи първия си плъгин хибрид – Tonale Plug-in Q4. Първата Alfa с кабел за зареждане осигурява отличните 80 км на ток и всъщност е единственият начин да имате Tonale с двойно предаване. Мекият хибрид идва само с предно и по-малка мощност.

Новият модел съчетава 4-цилиндров бензинов мотор с електромотор на задния мост и 6-степенен автоматик. Мощността на сравнителния малкия 1,3-литров мотор е 180 к.с. Електромоторът добавя 123 коня за системна мощност от 280 к.с. (тук математиката е по-различна). Плъгин хибридното Tonale вдига 100 км/ч за 6,2 секунди и не спира да ускорява до 206 км/ч. Дори само на ток е постижима съвсем достатъчната скорост от 135 км/ч.

Батерията е сравнително голяма за плъгин хибрид – 15,5 кВтч (първият Leaf някога имаше едва 24 кВтч). Това осигурява споменатия пробег, който ще е достатъчен за 90% от пътуванията ви. Зареждането става с до 7,4 кВт за точно два часа и половина.

Системата е подобна на тази в Jeep Compass 4XE (двете коли използват обща платформа), но тук е значително еволюирала, твърдят от Alfa Romeo.

 

Първородната Godzilla!