Задава се нов фейслифт за Lada Vesta с голямa навигация и дигитално табло

  • 4 снимки с 4 снимки с

20 Jan 2023

Обновената версия на Lada Vesta направи своя дебют в Русия през февруари 2022 година. Почти година по-късно, моделът все още не е на поточните линии, а руският производител обещава на потенциалните си клиенти, че това би трябвало да стане през тази пролет. Дали обещанието ще бъде спазено или не - за нас не е от чак такъв интерес, тъй като Vesta вече е модел единствено за Русия с оглед на международните санкции след старта на войната в Украйна. По-интересното е, че Vesta изглежда ще получи още едно обновление... преди старото дори да е влязло в продажба.

Снимките, които виждате в статията, са на руското издание RCI News. Те показват интериора на Vesta, който вече е оборудван с изцяло нова инфотейнмънт система. Вертикалният таблет на средата на таблото много ни прилича на екрана, който част от актуалните модели на Renault имат, а на някои от снимките можем да видим и софтуер подобен на френския. Няма как да не отбележим, че управлението на парното и климатика под този екран е пълно копие на еквивалентния модул на Renault Clio, Zoe и други компактни модели на марката. Това "взаимстване" обаче е факт още от предходното обновление на Vesta.

Засега не е ясно дали тези снимки показват нова топ версия за Vesta или компанията работи върху поредното обновление. Впрочем, Lada нарича модела от 2022 година "напълно нов", макар че е пределно ясно, че става въпрос за леко визуално и технологично освежаване. Задвижващите агрегати са двигатели ВАЗ 1.6 (106 к.с.) и 1.8 (122 к.с.), съчетани с механична скоростна кутия, както и двигател Renault 1.6 (113 к.с.) с вариатор Jatco.

Първородната Godzilla!