Бихте ли дали 4530 евро за този мини електромобил Херос?

  • 3 снимки с моделите на Херос 3 снимки с моделите на Херос

06 Feb 2023

Градската мобилност, особено в най-натоварените централни райони, изисква нови решения - в това не би трябвало да има две мнения. Един от възможните варианти са мини автомобилите, задвижвани на ток - евтини, компактни и с минимални експлоатационни разходи. Дали обаче те са най-доброто решение?

Попаднахме на електромобили Херос - китайски мини електрически коли, които се ребрандират и продават в Пловдив. Налични са шест различни модела, като някои от тях предлагат прилично оборудване. Цените започват от 4530 евро без ДДС.

В нашите очи най-симпатичен изглежда моделът Linzda, който има максимален пробег с едно зареждане от 100-120 километра и може да развие максимална скорост от 55 км/ч. На борда има място за двама пътника, а в оборудването откриваме дори и климатик. Гумите са 12-цолови, а общата дължина на електрическата машина е 2350 мм.

Теглото е доста ниско - 650 килограма, а товароносимостта е 300 кг. Притеснителен изглежда фактът, че електромобилът може да се справи само с наклони до 20 процента. За живеещите в планинските региони - това със сигурност не е вашият избор.

Разгледайте и останалите модели на Херос на този линк. А в коментарите по-долу ни споделете вашето мнение - това ли е бъдещето на градската мобилност или не?

Лукс от Китай!