Топ 10 режисьори, унищожили най-много коли по време на снимки


21 Feb 2023

Пичовете от Scrap Car Comparison са готови с новата си луда класация. Този път те са изровили в кои филми има най-много унищожени коли и са класирали според този показател режисьорите. Без особени трудности абсолютен номер едно се оказва режисьорът на поредицата “Трансформърс” Майкъл Бей, отговорен за унищожаването на точно 279 коли. Поредицата “Бързи и яростни” е на второ място, като режисьорът Джъстин Лин може да се похвали със 100 разпарчетосани коли. Джон Ландис “печели” трето място на подиума, благодарение най-вече на “Блус Брадърс” и епичното 7-минутно преследване там. Така че смело може да предположим, че повечето от унищожените от Ландис 90 коли са патрулки… 

 

Петицата допълват братята Русо и Кристофър Нолан – 44 срещу 39 потрошени коли. Нолан е отговорен за преследванията и експлозиите в “Черния рицар”, а братята Русо – за епичните сцени в поредицата “Отмъстителите”.

Изследването е направено, като са подбрани режисьорите на най-популярните екшъни в IMDB и след това е сравнен броят на официално тотализираните коли във филмите им, без да се броят “унищожените” с помощта на компютърни ефекти. Коли, които са били тотализирани, но след това съответните кадри не са влезли във финалния филм, не са отчетени при класирането. Не са отчитани и коли, които са се разминали само с дупки от куршуми или счупено предно стъкло, например, което показва за какво внимание към детайла става въпрос. 

Eто я пълната класация:

  Режисьор Брой унищожени коли
1 Майкъл Бей 279
2 Джъстин Лин 100
3 Джон Ландис 90
4 Братята Русо 44
5 Кристофър Нолан 39
6 Джон Ву 39
7 Стивън Спилбърг 37
8 Лана и Лили Уашовски 26
9 Ричард Донър 26
10 Пол Грийнграс 18

 

Първородната Godzilla!