Следващото Mini Countryman ще е електрическо и ще се произвежда в Германия

  • 5 снимки с новия Countryman 5 снимки с новия Countryman

01 Mar 2023

Mini разпространи официални "шпионски" снимки със следващото поколение на модела Countryman. Заедно с фотосите от британския производител потвърдиха и две много важни новини - кросоувърът ще е електрически и ще се произвежда изцяло в Германия.

Това ще е първият модел на марката, който ще се произвежда изцяло в Германия. Всестранният талант с нулеви локални емисии се вписва в устойчивата производствена мощност на BMW Group в Лайпциг, един от най-модерните и устойчиви автомобилни заводи в света. Като пилотен проект на компанията за създаване на "зелен завод" тук се прилага дългосрочна, устойчива стратегия за генериране и потребление на енергия.

Част от енергията, необходима за производството на автомобили, може да бъде генерирана директно на територията на завода в Лайпциг от четири вятърни турбини с височина 190 метра. През 2021 г., 21,9 ГВч електроенергия е произведена от вятърна енергия. Това съответства на годишното потребление на електроенергия на над 5000 домакинства от трима души. От 2017 г. генерираното електричество се съхранява временно в батерийната система за съхранение, изградена от 700 високоволтови батерии от моделите BMW i3.

В Лайпциг, основният екип от работници от 5 600 човека произвежда около 1 000 автомобила дневно. Новото Mini Countryman ще се произвежда в завода заедно с BMW Серия 1, BMW Серия 2 Гран Купе и BMW Серия 2 Active Tourer. Така тази локация ще се превърне в първият завод, в който заедно се произвеждат автомобили на марките BMW и MINI и който за пореден път демонстрира максимална гъвкавост.

Новият Countryman трябва да дебютира по-късно тази година.

Много практичен и интересен!