BMW обнови инфотейнмънт системата си до версия iDrive 8.5


10 Mar 2023

BMW обяви мащабно обновление на инфоразвлекателната си система. Баварската компания все още не е готова да премине към изцяло новата система iDrive 9, която ще се базира на Android технологии (и това ще се случи относително скоро), но пък ъпдейтна цялостно наличната система iDrive 8 до версия 8.5.

Входният екран върху BMW Curved Display се превръща в постоянно видим потребителски интерфейс. Като алтернатива на изобразяването на картите на навигационната система там постоянно могат да се изобразяват и индивидуално конфигуирани изображения. Благодарение на новия Zero-Layer принцип, всички важни функции и информация се показват в една равнина. Така е възможно активирането на желаната функция без предварително преминаване в подменю. 

По този начин управлението на новото BMW iDrive се основава на текущите навици на потребителите, познати от използването на потребителска електроника. Благодарение на новата, плоска структура на менюто, активирането на функция или настройка е много по-бързо и лесно. За да се осигури това интуитивно управление по време на шофиране, графичният интерфейс и структурата на менюто имат единен и характерен дизайн, разработен от BMW Group Design. 

Новото BMW iDrive е модернизация на BMW Operating System 8, която се използва при актуалните модели на BMW с BMW Curved Display и е базирано на най-новите поколения на Infotainment-Headunit, който освен това отговаря и за графичните изчисления. 

Първородната Godzilla!