BMW пуска сериен head-up дисплей колкото цялото табло от 2025 година


16 Mar 2023

BMW обяви официално, че ще пусне в серийно производство ново поколение head-up дисплей, който ще е голям, колкото дължината на цялото табло. Това ще стане факт още през 2025 година с навлизането на моделите от серията Neue Klasse.

„С нашия нов BMW Panoramic Vision предното стъкло се превръща в един голям дисплей, който отваря напълно нови възможности за оформлението на нашите автомобили. Независимо дали водачът сам решава коя информация иска да покаже в зрителното си поле или всички пътници да могат да виждат цялото съдържание. Революционната проекция и значително по-ясният кокпит водят до впечатляващо ново усещане за пространство и шофиране. Ние издигаме нашето доказано мото „eyes on the road – hands on the wheel“ на ново ниво“, коментира Франк Вебер, член на борда на директорите BMW AG по развойна дейност.

За първи път иновативната прожекционна технология позволява на всички пътници да виждат индикации по цялата широчина на предното стъкло. BMW Panoramic Vision отразява важната за водача и пътниците информация с висок интензитет на светлина и контраст върху тъмно покритие в долния край на предното стъкло. Това създава изключително ярко и видимо по всяко време изображение по цялата широчина на предното стъкло. Освен това, в зависимост от ситуацията на пътя, важната информация винаги е на точното място в точното време.

Първото Revuelto в България!