Force Citiline е индийски SUV с 10 места, барабанни спирачки и 90 к.с.

  • 10 снимки с 10-местния SUV 10 снимки с 10-местния SUV

11 Apr 2023

Индийският автомобилен пазар, подобно на този в Китай, разполага с някои доста интересни и любопитни продукти, които няма как да видите на никое друго място по света. Точно такъв е случаят с Force Citiline - един индийски SUV с дъх на Mercedes G-Class и доста остаряла техника.

Това ръбато превозно средство разполага с 10 места на борда си. Седалките са разположени по следния начин - 2 най-отпред, 3 отзад, 2 на третия ред и 3-местна пейка най-отзад. Както виждате на снимката по-долу, предполага се, че цели 10 човека наистина могат да се возят в относителен комфорт. Съмняваме се, честно казано.

Под предния капак има дизелов двигател, заимстван от Mercedes-Benz. Както Motor1.com съобщава, това е четирицилиндров, 2,6-литров агрегат с 90 к.с. при 3200 об/мин и въртящ момент от само 250 Нм при 1400 об/мин. Работи с петстепенна механична скоростна кутия. Най-вероятно ще ни надживее, но дори и не искаме да знаем каква е динамиката зад волана.

Моделът се базира на рама шаси и разполага с изцяло барабанни спирачки. Цената в Индия? Брутално ниска - около еквивалента на 35 000 лева по актуалните курсове. Разбира се, за екстри не може и да става дума - ABS има, но няма дори радио.

Много практичен и интересен!