Шестото поколение Honda CR-V е вече в Европа с плъг-ин задвижване

  • 5 снимки с новия CR-V 5 снимки с новия CR-V

12 May 2023

Само няколко месеца след появата си в Северна Америка, шестото поколение Honda CR-V е вече и в Европа. До голяма степен кросоувърът запазва традиционните ценности за модела, но ги надгражда с нови технологии и задвижващи агрегати.

Шестата генерация на CR-V ще се предлага като пълен хибрид със системата e:HEV или за първи път на европейския пазар и като плъг-ин хибрид (e:PHEV). И двата варианта са с 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, работещ по цикъл на Аткинсън. Външно ще се отличават по характерната за всеки от тях радиаторна решетка.

Версията със система e:PHEV използва същите олекотени електротомотори, с каквито функционира и познатата ни вече технология e:HEV. Тя ще е способна да изминава 82 км само в електрически режим, достатъчни да покрият повечето всекидневни градски пътувания. 100-процентов заряд на високоволтовата батерия е постижим в рамките на 2,5 часа при температура на батерията 25 градуса, съобщават японците.

Вариантът e:HEV е усъвременена и усъвършенствана разработка на спечелилата награда система, дебютирала с хечбека Civic. Високоволтовата литиево-йонна батерия и двата компактни, олекотени електромотора са комбинирани с бензинов двигател, като цялата система с лекота превключва между режим на двигател с вътрешно горене, електрически и хибриден.

Следващото поколение на CR-V ще е и първият модел на Honda, оборудван с усъвършенствания набор от системи за сигурност и асистенти на шофьора Honda SENSING 360. 

Първородната Godzilla!