Honda CR-V плъг-ин хибрид струва повече от базово BMW X3 у нас

  • 5 снимки 5 снимки

22 Jul 2024

Honda CR-V с хибридно задвижване, предлагащо възможност за зареждане от контакта, е вече в България. Цените на модела за страната ни започват от 119 900 лева с ДДС. Бърза съпоставка показва, че това е по-висока сума, отколкото най-базовата версия на новото поколение BMW X3, което стартира от 116 023 лева. Официалната премиера на CR-V плъг-ин хибрид пред широката публика в страна ни ще се състои по време на Автомобилен Салон София 2024. 

Двигателят на модела е бензинов, 2-литров, 4-цилиндров, с директно впръскване по цикъл на Atkinson с макс. мощност 148 к.с. Съчетан е с мощен електрически мотор с максимални 184 к.с. Разработена на основата на доказалата се вече система e:HEV за самозареждащи се хибриди, батерията на e:PHEV е с по-голям капацитет (17,7 кВтч) и с олекотно вградено зарядно. Високоволтовата батерия позволява пробег от 81 км само в електрически режим.

Портът за зареждане е разположен над предния ляв калник и се отваря с едно натискане на капачето. При системата e:PHEV блокът за управление на зареждането е свързан с нагревателя на батерията и това е чудесно решение при студено време с минусови температури. Когато температурата на високоволтовата батерия е 25 градуса, новият CR-V постига 100-процентов заряд само за 2,5 часа, благодарение на мощността на зарядното устройство от 6,8 кВт.

Най-достъпният пикап у нас?