BMW прави премиера на нов филм по време на фестивала в Кан

  • 5 снимки от The Calm 5 снимки от The Calm

15 May 2023

В рамките на 76-ия международен филмов фестивал в Кан ще бъде отпразнувана световната премиера на продукцията на BMW Films. Късометражният филм „The Calm“ предлага завладяващ холивудски екшън с новото BMW i7 M70 xDrive. Напълно електрическият върхов модел на баварския премиум производител се превръща в сцена за най-ярките кадри от филма, в който главните роли се изпълняват от Пом Клементиеф  (поредицата „Guardians of the Galaxy“) и Ума Търман (поредицата „Kill Bill“).

С премиерата на “The Calm” BMW отваря следващата глава в историята на продукциите на BMW Films. С Джоузеф Косински („Top Gun: Maverick“) като изпълнителен продуцент и Сам Харгрейв (Marvel Cinematic Universe) на режисьорския стол, седемминутният филм предлага онзи звезден актьорски състав, който феновете очакват от BMW Films. И това не е всичко: музиката за „The Calm“ е на филмовия композитор Ханс Цимер, който е носител и на две награди „Оскар“.

„Да станеш част от творческото наследство на BMW Films Productions беше фантастична възможност", казва Джоузеф Косински, изпълнителен продуцент на „The Calm“. „Това, което Сам Харгрейв сътвори заедно с Пом, Ума, останалата част от актьорския състав и екипа, е перфектна еволюция на това, което филмите на BMW винаги се опитват да предоставят на феновете и за нас е чест да работим с BMW по завръщането на този всепризнат франчайз."

В „The Calm“ Пом Клементиеф и Ума Търман играят тайни агенти, които независимо една от друга са изпратени на среща в Кан. Преди това и двете трябва да се изправят срещу мистериозни противници. След вълнуващи екшън сцени в задната част на BMW i7 M70 xDrive, Пом Клементиеф избягва на косъм отвличането. По-късно тя научава, че Ума Търман е преживяла подобнa борба извън екрана в хотелската си стая, където е победила двама измамници. Срещата на двете героини в хотел Martinez започва с догадки за предисторията на тайната им мисия, което създава допълнително напрежение за зрителите.

Интересното при световната премиера: „The Calm“ не само беше заснет в BMW i7, но и на 17 май 2023 година за първи път ще бъде представен ексклузивно в напълно електрическата луксозна лимузина. Достойното за киносалон филмово изживяване ще се осигури от BMW Theatre Screen. Спускащият се от покрива 31,3-инчов панорамен дисплей, който преминава хоризонтално почти по цялата широчина на интериора, и интегрираната озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound с 36 високоговорителя, осигуряват уникално развлечение на втория ред седалки. Баварският производител на премиум автомобили, който като официален партньор на филмовия фестивал е отговорен за трансферите с над 200 електрифицирани автомобила, превръща луксозните лимузини в Кан в ексклузивни частни салони за кино за едно много специално премиерно изживяване.

Феновете на киното ще могат да се насладят на „The Calm“ от 17 май 2023 година в канала на канала на BMW в YouTube.

Лукс от Китай!