Дебют за BMW Concept Touring Coupé - искаме серийна версия. Сега!


22 May 2023

При откриването на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 като световна премиера BMW представя Concept Touring Coupé. Закритият двуместен автомобил, който е разработен като уникат, продължава традициите на легендарните класически модели на марката BMW: непреходен символ на свободата на четири колела и насладата от пътуванията за двама.

С автомобилната концепция на Shooting Brake BMW Design препраща към традиционната форма на каросерията на елегантен спортен автомобил. Луксозната атмосфера в интериора се осигурява от прецизно обработенa коженa тапицерия на италианския производител Poltrona Frau. Товарното отделение зад седалките предлага достатъчно място за спонтанни разходки и чанти за багаж, изработени като ексклузивни уникати от производителя на кожени изделия Schedoni от Модена.

Изработеното на ръка като уникат BMW Concept Touring Coupé съчетава традиционната концепция на каросерията с технологията на съвременен пуристки спортен автомобил. Пропорциите и името му напомнят за BMW 328 Touring Coupé, което печели състезанието за издръжливост Mille Miglia през 1940 г. Функционалността на концепцията Shooting Brake подсказва за вариантите на моделите от серията BMW 02, представени в началото на 70-те години на миналия век, които са обозначавани като „touring“, за да ги разграничат от седаните. 

Лаковото покритие Sparkling Lario е създадено специално за концептуалния модел. Сиво-кафявият цвят впечатлява с особено усещане за дълбочина благодарение на вградените сини стъклени люспи. Той е комбиниран с акценти в сребрист бронз, както и специално оформена BMW бъбрековидна радиаторна решетка с вертикални двойни пластини. Ексклузивните алуминиеви джанти с размер 20 инча на предната ос и 21 инча на задната ос продължават цветните акценти в своя дизайн с 20 радиални спици. Филигранното оформление и дискретните златисти повърхности подчертават спортно-елегантния характер на автомобила.

Първородната Godzilla!