BMW пак обмисля пикап!?

  • Галерия с рендъри и единични екземпляри Галерия с рендъри и единични екземпляри

26 May 2023

BMW обмисля навлизането в нови сегменти, включително с представянето на пикап. Това твърди CarBuzz, като се позовава на думи на шефа на дизайна на BMW Домагой Дукеч. Хърватинът е във Вила д`Есте за представянето на новата Серия 5.

Дукич твърди, че откакто е в BMW (той е шеф на BMW Design от 2019 г.) постоянно го питат за пикап BMW.

Досега сме виждали пикапи BMW неведнъж, но или като рендъри, или като единични бройки, какъвто е случаят с този екземпляр, сглобен от инженери на BMW ей така, за майтапа...

През годините темата е била обсъждана неведнъж, като отговорните фактори в BMW винаги досега са се отказвали от нея – за последно през 2017, когато Mercedes показа вече несъществуващия и неособено успешен X-клас.

В най-ново време обаче пикапите се завръщат под формата на електромобили и това е най-новата мода в Щатите. Освен дългоочакваната Tesla Cybertruck, американците вече могат да купят Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, RAM 1500 REV, Hummer EV, Chevy Silverado, GMC Sierra EV – и това са само по-големите имена.

Дукеч признава, че баварците са обмисляли пикап за американския пазар, но че подобен модел може да бъде и глобален.

По всяка вероятност евентуалният електрически пикап на BMW ще бъде собствена разработка. Макар компанията да има съвместни модели с други производители (например Z4 и Toyota Supra), то опитът на Mercedes в това отношение показа, че при пикапите тази рецепта не работи. Още повече, че всеки би очаквал едно BMW да се управлява точно като BMW…

В материала са използвани рендъри на X Tomi и K Design

Първородната Godzilla!