BMW обеща: дизайнът ни ще става по-изчистен


30 May 2023

Дизайнът на BMW. Eдна тема, която няма да успеем да обобщим дори и в няколко доста дълги материала. Но няма и да се стараем да го правим, а ще се опитаме да хвърлим поглед напред, за да видим какво готви баварската фирма. Компания ще ни прави главният дизайнер на марката, Адриан ван Хойдонк.

В скорошно интервю за TopGear Хойдонк говори за това къде се намира дизайнът на BMW в момента и в каква посока ще се развие в бъдеще. Ако сте от хората, които не са особено въодушевени от сегашните огромни (и често осветени) решетки, то изглежда имаме добри новини.

„Мисля, че в бъдеще това, което ще бъде важно, е, че нашият дизайн ще бъде по-изчистен. Ще проектираме решетката според пропорцията на целия автомобил или според изражението, което искаме да му придадем."

На пръв поглед звучи почти сякаш Хойдонк признава с половин уста провала на сегашния дизайнерски език на марката, особено при модели като BMW XM. Но, всъщност, далеч не е така.

„Чувстваме, че в нашата работа трябва да продължаваме да добавяме нови елементи към дизайна, не можем да повтаряме това, което имаме. Понякога трябва промяна и да правим нови неща. Причината за това е, че искаме да сме упешни и след 10 години, не само днес."

Първородната Godzilla!