Уникална писта отвори врати, но на нея не може да карате старо Ferrari

  • Галерия от 8 изображения Галерия от 8 изображения

13 Jun 2023

От няколко часа вече работи тестовото съоръжения Suntrax във Флорида, САЩ. Това е уникална писта за изпитания на самоуправляващи се автомобили. Построена е от Министерството на транспорта на Флорида и от днес предлага на производителите на автономни системи и безпилотни коли да ги изпробват в различни пътни условия, близки до реалния свят.

Овалната писта на гигантската „лаборатория“ е дълга 3,54 км. Във вътрешната част на Suntrax има пътища с различни завои, наклони, има също кръстовища, автобусни спирки, пътни знаци, маркировки, паркинги, зони за разтоварване и секции за симулации на времето. О, има и драг отсечка за тестове на ¼ миля (402 метра).

Подобно на летище тестовият комплекс разполага и с наблюдателна кула. От нея инженерите на компаниите могат да наблюдават на живо техните безпилотни превозни средства.

Изграждането на Suntrax започва преди шест години. Съоръжението бе официално открито от служителите на Министерството на транспорта на Флорида и магистралната служба на щата. Комплексът разполага с развоен център, изложбени зали, университетска част за обучение на студенти. В дните, в които пистата Suntrax не се използва за тестове ще бъде отворена за посетители.

Лукс от Китай!