Немска тунинг фирма създаде неофициално Audi RS6 седан

  • 5 снимки с убийствения седан 5 снимки с убийствения седан

14 Jun 2023

Настоящото поколение Audi RS6 се продава от 2019 г. и според скорошен репортаж германската компания може би работи върху по-екстремна версия на мощното комби. RS6 с вътрешно обозначение C8 обаче винаги се е предлагало само като комби, оставяйки марката без пряк конкурент срещу BMW M5. Поне официално, тъй като най-накрая вече съществува RS6 Sedan.

Автомобилът от галерията и видеото в тази страница не идват в такъв вид директно от завода. Машината започва живота си като A6 седан с 3-литров TFSI двигател, но Ado X Performance от Германия го превръща в пълноценен RS6 седан с необходимите подобрения на екстериора, интериора и двигателя.

 

Под предния капак стандартният 3-литров двигател е заменен от 4-литров V8 с две турбини с ремап Stage 3 и междинен охладител Wagner, както и нова всмукателна система и изпускателна система от Ado X Performance. Резултатът е максимална мощност от 854 конски сили, доста над заводските 621 к.с. на серийно RS6 Performance.

Целият боди кит на RS6 е закупен от Audi и инсталиран на съществуващия седан. След това готовият автомобил е боядисан в персонализиран цвят Cristal Blue. Интериорът от своя страна също е произведен от фабриката с добавени поръчкови карбонови елементи. В сегашната си форма колата тежи около 1880 килограма.

Снимки и видео: Auditography

Лукс от Китай!