Koenigsegg Regera си върна рекорда 0-400-0 от Rimac Nevera


16 Jun 2023

Вероятно един от най-абсурдните автомобилни рекорди е обект на яростно състезание между представителя на доброто старо ДВГ Koenigsegg и зеленото бъдеще Rimac. Дисциплината за ускорение до 400 км/ч и последващо пълно спиране (нещо което никой никога не прави в реални условия) има нов рекорд. Koenigsegg си върна титлата след постижение от 28,81 секунди. Припомняме, че само преди месец Rimac счупи над 20 рекорда със своята Nevera. Един от тях беше постижението 0-400-0 км/ч – 29,93 секунди. А преди това рекордът пак беше за Koenig Regera – 31,49 секунди от 2019 г… 

А как Koenigsegg свали три секунди от собственото си време? Всъщност пичовете от Швеция признават, че просто този път са избрали писта с по-гладък асфалт. Предишният път не се старали много в избора, защото и без това нямали конкуренция. Освен това Regera е била обута с нови гуми Michelin Cup2R.

Regera си е върнала също рекорда за ускорение до 400 км/ч (20,68 секунди срещу 21,32 на Nevera, както и още няколко постижения, измерени в мили/ч. Ако се чудите, Regera се нуждае от 2061 метра за упражнението 0-400-0 км/ч.

“Точно този рекорд значи много за Koenigsegg, казва Кристиан фон Кьонигсег, защото покрива всеки аспект от екстремното представяне. Фактът, че след толкова години Regera продължава да изненадва и озадачава автомобилния свят е доказателство не само за непреходния ѝ дизайн, но и за инженерните ѝ технологии, които са далече над общоприетото.”

Представете си какво предстои с Jesko, който вече се доставя на клиенти…

 

 

Лукс от Китай!