Ford Transit получи 8-степенен автоматик и голям екран

  • 3 снимки 3 снимки

18 Jul 2023

Днес Ford в Европа обяви значителни подобрения в управлението и ефективността, които ще се появят през 2024 г. в Transit, който към момента е един от най-добре продаваните лекотоварни автомобили в Европа.

Усъвършенстваните системи в помощ на водача стават стандартни за Transit през 2024 г. и включват асистент за предотвратяване на сблъсък с автономно аварийно спиране, предупреждение за поддържане на лентата и интелигентен асистент за скорост. Допълнителните пакети за подпомагане на водача включват информационна система за мъртвата зона с предупреждение за напречен трафик, интелигентен адаптивен автопилот с центриране в лентата и Stop & Go, както и автоматичен асистент за паркиране с 360-градусова камера, които осигуряват допълнителна сигурност за водачите и товарите и могат да допринесат за намаляване на времето за престой, разходите за ремонт и застрахователните такси за превозвачите.

Със сигурност клиентите ще са най-доволни от въвеждато на нова опционална осемстепенна автоматична трансмисия за Transit с предно предаване, която подобрява производителността, ефективността и способността за превоз на товари. Новата трансмисия увеличава максимално капацитета на превозното средство с до 4250 кг брутна тегло и брутна теглителна сила до 6000 кг - увеличение съответно със 700 кг и 1750 кг.

Новите главини на колелата, както и спирачните системи, намаляват теглото с до 27 кг в зависимост от конфигурацията на автомобила. Конструкцията също така позволява по-лесна смяна на спирачните накладки, което съкращава времето за обслужване с до два часа при смяна на всичките четири диска. Новите 16-инчови колела стават стандартни за модел 2024 г.

В кабината пък новост е големият 12-инчов дисплей за инфотейнмънт системата. Налице е и 8-инчов дигитален инструментен панел.

Лукс от Китай!