Новият кемпер на базата на Ford Transit има подвижен покрив и 5G връзка

  • 7 снимки 7 снимки

30 Aug 2023

Ford показа изцяло новата версия на популярния си кемпер Transit Custom Nugget, който съчетава най-новите характеристики на Transit с изцяло преработена кемпер зона. Машината е разработена в партньорство с водещия производител на кемпери Westfalia и се отличава с популярното многозоново вътрешно пространство, което продължава да отличава Nugget от неговите конкуренти. За първи път се предлага и plug-in хибридно задвижване освен стандартния дизелов мотор.

Ford и Westfalia значително са повишили нивото на качество и ергономичност в новия модел, като напълно са променили дизайна на класическото автомобилно пространство с отделни зони за готвене и спане. Този уникален интериорен дизайн дава възможност, дори при поставени две двойни легла, къмпигуващите да се движат из кабината, да готвят или да се качват и слизат от кемпера без да си пречат един на друг.

Пътническата зона е безопасно и удобно място за пътуване и лесно се превръща в зона за хранене и спане, когато автомобилът паркиран. Наред с оптимизираното място за съхранение и висококачествените материали, Ford е включил следните опции - отопляеми въртящи се предни седалки, специален втори ред седалки с подгряване за трима пътници и нови високоговорители и USB-C портове за пътниците на задните седалки.

Подобреният кухненски кът с L-образно разположение прави готвенето още по-приятно. Практичният нов хладилник с чекмеджета улеснява достъпа до съдържанието и е достатъчно голям, за да побере бутилки в изправено положение. Дизайнът на кухненския плот предлага 20 процента повече пространство, разполага с вграден котлон и мивка - сега с включен нагревател за топла вода. Плавно затварящите се врати и изскачащите дръжки предпазват пръстите на децата и заглушават шума по време на движение.

Изцяло новият Nugget се отличава с ключови подобрения в дизайна в сравнение с предишния модел, включително сгъваем матрак, за да се увеличи пространството над кухнята, докато горното легло е все още на мястото си. Монтирана на релсите задна седалка с нови бутони за управление, която може да се регулира по-лесно с една ръка допринася за по-приятното пътуване. Монтираният извод за душ вече е стандартен, като по желание към него може да се поръча параван.

Освен промените в къмпинг оборудването, изцяло новият Nugget предлага и високотехнологични системи за подобряване на свързаността и комфорта по време на движение като безжично зареждане и стандартният 5G модем за всички пасажери. Опцията за соларен покрив помага за захранване на уредите или презареждане на батерията, а при идеални метеорологични условия може да генерира повече от необходимата енергия. 

Лукс от Китай!