Електрическият Ford Transit вече с пробег до 402 км с едно зареждане

  • 2 снимки 2 снимки

25 Apr 2024

Ford Pro обяви нова версия с удължен пробег за E-Transit, която увеличава възможностите на най-продавания голям електрически ван в Европа. Иновациите се състоят в подобрения на производителността, които значително разширяват потенциалната клиентска база за E-Transit. Новият модел се отличава с използваем капацитет на батерията от 89 кВтч за максимален пробег до 402 км с едно зареждане, както и по-бързо зареждане с променлив и постоянен ток. Клиентите могат да се възползват и от интервал на обслужване в размер на две години без ограничение в пробега, който е два пъти повече от сегашния едногодишен интервал.

При варианта с удължен пробег стандартно се предлага термопомпа въздух-вода, която отоплява кабината по-ефективно при ниски температури. Системата е подобна на тази при E-Transit Custom - първият електромобил, използващ тази технология - и е предназначена за подобряване на енергийната ефективност и оптимизиране на пробега при по-студено време. Инженерите на Ford са подобрили значително ефективността на зареждане на E-Transit за всеки модел с удължен пробег.

Максималната мощност при AC зареждане е увеличена от 11 кВ на 22 кВ, което означава, че пълното зареждане през нощта ще отнеме по-малко от шест часа. Максималната мощност при DC зареждане е увеличена от 115 кВ на 180 кВ, така че 10-минутно зареждане може да увеличи пробега до 116 км, а зареждането от 10 до 80% отнема приблизително 28 минути.

Ford Pro очаква, че подобрените възможности на E-Transitс ще се харесат на клиенти с широк спектър от приложения и изисквания, затова компанията предлага богат избор от 19 варианта на модела, включително дължини L3 и L4, van, double-cabin-van и единична шаси кабина с обща маса от 3500 кг до 4250 кг. Максималният полезен товар е до 1460 кг за вановете и 1814 кг за вариантите с шаси кабина, с капацитет на теглене до 750 кг за моделите с брутна маса на превозното средство 3500 кг. Налична е и система Pro Power Onboard, която осигурява 2,3 кВ мощност от батерията на автомобила за работа с инструменти и машини.

Лукс от Китай!