BMW актуализира прогнозата си за продажби през 2023 г.


02 Aug 2023

BMW актуализира своята целогодишна перспектива за 2023 г. Като се има предвид стабилното оперативно представяне през първите шест месеца на 2023 г., компанията очаква положителен импулс в бизнеса през втората половина на годината. Това се основава на продължаващата тенденция за висок брой поръчки и очаквано подобрение в разполагаемостта с премиум автомобилите на компанията.

BMW прави следните промени в своите насоки относно финансовите показатели:

- Очаква се доставките на клиентите в автомобилния сегмент да отбележат солиден ръст спрямо нивото от предходната година (преди това: лек ръст).
- В автомобилния сегмент маржът на EBIT за цялата 2023 г. се очаква да бъде в рамките на коридора от 9% до 10,5% (преди: 8% до 10%)
- Възвръщаемостта на вложения капитал (RoCE) в автомобилния сегмент се очаква да бъде между 18% и 22% (преди: 15% до 20%)
- Възвръщаемостта на собствения капитал (ROE) в сегмента на финансовите услуги се очаква да бъде между 16% и 19% (преди: 14% до 17%).

Освен това свободният паричен поток в автомобилния сегмент сега се очаква да бъде над 6 милиарда евро за цялата 2023 г., като се вземат предвид по-високите инвестиции в трансформацията към електромобилност, както и увеличените складови наличности, за да се осигури необходимото предлагане на превозни средства на пазарите.

Освен това BMW Group очаква по-високи разходи за доставчиците поради инфлацията и веригата за доставки да продължи да има негативен ефект през втората половина на годината.

Лукс от Китай!