BMW няма да обявява дата за край на производството на ДВГ


13 Sep 2023

В непрекъснато развиващия се пейзаж на автомобилната индустрия преминаването към електрическа мобилност изглежда задължително към този момент. Докато производителите се борят да се адаптират към променящите се времена, BMW се откроява с решителния си ангажимент към непрекъснатото развитие на двигателите с вътрешно горене. Въпреки глобалната тенденция към електрификация, баварската компания се въздържа от определяне на крайна дата за производство на своите двигатели с вътрешно горене.

Говори се, че BMW работи усърдно върху ново поколение бензинови и дизелови двигатели с четири, шест и осем цилиндъра. Тези мотори, според наличната информация, се очаква да останат в производство и през следващото десетилетие, като основно ще намират своя дом в SUV гамата на автомобилния производител.

Докато конкурентни марки като Audi и Mercedes-Benz обявиха амбициозни срокове за преминаване на цялата си гама електрическо задвижване, BMW начертава различен курс. Говорейки пред CarExpert, Франк Вебер, член на управителния съвет на BMW Group по развитието, обяснява, че BMW няма да обяви крайна дата за производство за своите двигатели с вътрешно горене. Вебер изрази мнението, че BMW предвижда бъдеще, в което двигателите с вътрешно горене съжителстват хармонично с електрифицираните предложения, предоставяйки на клиентите избор между различни задвижвания спрямо вкуса им в следващите 10-15 години.

Лукс от Китай!