Все пак може и да има Mazda 6 с редови 'шестак' и задно предаване


27 Sep 2023

Слуховете за нова Mazda 6 със задно задвижване се въртят в интернет от години, но компанията от Япония все още продава същия седан от среден клас, който до голяма степен произлиза от модела от 2012 г. В допълнение, шефът на развойната дейност на Mazda в Европа Йоахим Кунц каза в интервю през март 2022 г., че новата RWD платформа на марката няма да се използва за основа на следващо поколение 6. 

Въпреки че мениджърът признава, че "би било много хубаво" Mazda да има седан със задно задвижване и редови шестцилиндров двигател, пазарните тенденции диктуват хората да предпочитат SUV моделите. Официално в момента няма подобен автомобил в развойния отдел, но неофициално слуховете от японското списание Best Car твърдят, че е имало промяна в плановете. Защо? Не заради внезапното нарастване на популярността на седаните, а по-скоро благодарение на силната реакция на клиентите към новите големи SUV модели, които използват новата платформа с шестцилиндрови мотори.

Ранният успех на CX-60 и CX-90 очевидно е подтикнал високопоставените служители на Mazda да дадат своето одобрение за нов голям седан. Въпреки това, не можем да вярваме с пълна отдаденост на информацията, тъй като източникът не винаги е давал надеждни детайли около бъдещи модели. Ако все пак прогнозата се сбъдне, Best Car смята, че ще видим стилен и голям седан, който ще има профил подобен на Mercedes-Benz CLS.

Лукс от Китай!