Шефът на BMW ще остане на поста си поне до 2026 г.


29 Sep 2023

BMW официално обяви удължаване на договора за Оливер Ципсе, който ще продължи да служи като председател на Управителния съвет (CEO) на компанията до 2026 г. Ципсе е член на Борда на Ръководство от 2015 г. като в крайна сметка се издига до позицията на председател през август 2019 г.

В прессъобщение от марката, Норберт Райтхофер, председател на Надзорния съвет на BMW, похвали ръководството на Ципсе, отбелязвайки, че той успешно ръководи компанията през турбулентни времена. Мартин Кимих, председател на Генералния работнически съвет на BMW, подчерта положителното сътрудничество между Управителния съвет и Работническия съвет, като потвърди, че това продуктивно партньорство ще продължи при преназначаването на Ципсе.

59-годишният изпълнителен директор е прекарал цялата си професионална кариера в немския автомобилен производител. Той се присъединява към BMW през 1991 г. като стажант, като е повишен в проектен инженер в технологичния отдел скоро след това. Ципсе заема различни ръководни позиции в производителя между 1994 и 2006 г., както и позиции в MINI.

Годишната заплата на Ципсе е около 9 млн. евро.

Лукс от Китай!