BMW организира сервизна акция за 4000 коли Серия 7 заради чистачки, които не работят


29 Sep 2023

Най-новото поколение на баварския флагман Серия 7 с горивен и електрически двигател ще трябва да се върне бързо в сервизите на марката. Макар и сервизната акция да обхваща само САЩ, няма как да не отбележим причината за доброволния ремонт - потенциално неработещи чистачки.

Разследване от автомобилния производител разкри, че промяна в твърдостта на материала, използван за рамото на чистачките, означава, че зъбната връзката между него и оста на електромотора на чистачките може да започне да се разхлабва. С течение на времето чистачките могат да откажат.

BMW отбелязва, че ако връзката се разхлаби, ще има намалено количество въртящ момент, който се прехвърля от оста на двигателя на чистачките. Това би намалило ефективността на чистачките при големи натоварвания, особено при силен дъжд или сняг. Очевидно това е опасност, която може да увеличи риска от катастрофа.

Известието за изтегляне идва от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA). Привикани в сервизите ще бъдат 3820 превозни средства - 3569 от модели BMW 740i и 760i xDrive, които са произведени между 13 октомври 2022 г. и 26 януари 2023 г., както и 251 екземпляра от 2023 г. BMW i7 xDrive60, произведени между същите дати.

Най-мощното AMG!