Това е най-продаваната кола в Москва! S-класата е в топ 3

  • Галерия от 3 снимки с топ 3 на най-продаваните коли от началото на 2023 г. в Москва Галерия от 3 снимки с топ 3 на най-продаваните коли от началото на 2023 г. в Москва

02 Oct 2023

Най-продаваният автомобил от началото на 2023 г. в Москва надали е изненадващо, нo не е новият Москвич 3. До края на август месец най-успешен в продажбите в руската столица е китайски кросоувър.

Става въпрос за Geely Coolray, от който са продадени 8262 автомобила в рамките на първите осем месеца. Цената му се е повишила спрямо януари, като в момента моделът се продава средно за около 2 114 990 рубли, което се равнява на 39 870 лв.

Вторият най-продаван автомобил в класацията за продажбите в Москва от началото на годината също идва от Китай. Това е луксозният Chery Tiggo 7 Pro, имащ само 3 скорости и струващ над 99 хил. лв. в топ версията си e+. От този модел московчани са закупили 6702 броя.

В столицата на Русия автомобилните компании са регистрирали продажби за 420 милиарда рубли. По-разбираемо това са 791 млн. лв., от които 627 млн. лв. (333 млрд. рубли) са платени за кросоувъри и SUV модели.

Топ 3 на статистиката на руската аналитична агенция Автостат-Инфо завършва изненадващо с Mercedes-Benz S-класа. Официално немската компания има наложено ембарго да продава своите коли в Руската федерация от началото на войната в Украйна. Но вносът през трети страни преодолява тази забрана, в която са включени всички автомарки от Европа, САЩ и Япония.

Вижте какви марки още се продават в Русия (Галерия).

Лукс от Китай!