Новият Москвич вече е при дилърите на марката с цени между... 55 и 100 хил. лева


04 Jan 2023

В Русия започнаха доставките до дилъри на възродената марка Москвич. Както стана ясно отдавна, под побновената емблема на марката се крие евтин китайски кросоувър, който обаче изобщо няма да е евтин на руския пазар. За старта на доставките се похвали дори посолството на Русия в България.

В основата на новия Москвич стои моделът JAC JS4 като в трансформацията си към руски модел машината не е претърпяла каквито и да е технически изменения спрямо оригиналната си версия. Това означава, че базовият модел получава 1.5-литров турбо бензинов двигател, който развива максимална мощност от 150 к.с. Скоростните кутии са две - или 6-степенна механична, или CVT безстепенен вариатор.

Пълното име на новия Москвич всъщност е Москвич 3, което предполага, че в бъдеще е възможно да видим и други бюджетни китайски автомобили, които да получат логото на руската марка. При старта на продажбите бензиновата версия започва на цени от около 55 000 лева на местния пазар, а електрическият Москвич ще надвишава 100 000 лева с базово оборудване.

Производството на модела започна през ноември като от тогава досега са произведени около 600 бройки. Около 400 от тях са с бензинов двигател, другите са електрически. Руски медии съобщават, че дилърите разполагат с много малко демо и клиентски бройки, което пък леко ни навежда на спомена за чакането с години за получаване на нов съветски автомобил.

Пълни технически подробности за новия Москвич можете да откриете на този линк.

Първородната Godzilla!