Новият електрически Hyundai Kona на цени от 79 900 лв. в България


20 Oct 2023

Само два месеца след официалния старт на производство, изцяло новата електрическа Kona на Hyundai вече се предлага и в България. Цените на електрическия кросоувър с предно предаване и „малката“ батерия започват от 79 900 лв с ДДС, а на „голямата“ батерия от 89 900 лв с ДДС. Батерията с капацитет 48,4 кВтч осигурява пробег до 377 км по WLTP, а батерията с капацитет 65,4 кВтч - до 514 км, с комбиниран разход на енергия съответно 14.6 и 14.7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% до 80% е 41 минути.

Дори и в стандартното си оборудване, новият електромобил на Hyundai предлага най-новите интелигентни технологии, включително система за следене на обекти при паркиране с функция за превенция на сблъсък (отпред и отзад), система за автономно шофиране по магистрала, система за активно поддържане на пътната лента.

Иновативната функция Vehicle-to-Load (V2L), която за първи беше представена в Ioniq 5, вече е имплементирана и в електрическата Kona. Технологията ви помага да водите устойчив начин на живот под знака на електрическата мобилност, позволявайки свободно да използвате или захранвате всякакви електрически устройства като електрически велосипеди, скутери или оборудване за къмпинг.

Още през 2020 г. първото поколение Kona Electric стана първият електрически автомобил на южнокорейската марка, който се произвежда в Европа и скъси драстично времето за доставка на Стария континент. Второто поколение на модела продължава стратегията – произведено в Европа, за Европа. Очакванията са заводът в Чехия да произведе 21 000 бройки от новата електрическа Kona само за първата година.

Припомняме, че стандартната версия на Kona с ДВГ започва на цени от 49 900 лв с ДДС.

Лукс от Китай!