BMW ще продава новата Серия 5 комби в тези 32 страни по целия свят


30 Oct 2023

BMW загатна за следващото поколение Серия 5 в комби вариант само преди няколко дни. Машината ще получи своята световна премиера през февруари 2024 година, а скоро след това ще я видим и в продажба. В кои страни обаче моделът ще може да бъде закупен - както с двигател с вътрешно горене, така и като електромобил?

Отговорът на този въпрос идва от Carscoops. Онлайн изданието потърси представител на фирмата, който потвърди кои ще бъдат пазарите, които ще получат новото луксозно комби. Без излишни заобиколки, ето и списъка:

- страните от Европейския съюз (27 държави: Австрия, Белгия, България, Хърватия, Република Кипър, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция)
- Обединеното Кралство
- Норвегия
- Швейцария
- Япония
- Тайван

Този списък е предварителен и не обхваща задаващата се флагманска версия M5 Touring. С други думи, засега няма гаранции, че спортното комби ще е налично в България, но можем да твърдим с почти пълна увереност, че М5 ще се предлага у нас и като комби, и като седан.

Лукс от Китай!