BMW започна производство на Серия 5 в Китай


26 Jan 2024

Няколко седмици след дебюта си на изложението Auto Guangzhou 2023 по пътищата на Китай се появява разработеният и произвеждан в страната вариант на новото BMW Серия 5 Седан и новото BMW i5. Новият модел на най-успешния бизнес седан в света се предлага и в Китай за първи път както с високоефективни двигатели с вътрешно горене, така и с напълно електрическо задвижване.

Моделите, които са специално пригодени към специалните изисквания на китайските целеви групи, имат удължено междуосие в сравнение с вариантите, предлагани в световен мащаб и уникални пропорции, както и специфично за пазара оборудване и дигитални услуги. Благодарение на това, новото BMW Серия 5 Седан и новото BMW i5 за Китай предлагат комбинация от спортна елегантност, луксозен пространствен комфорт отзад и прогресивно потребителско изживяване, което е уникално в техния сегмент. Те се произвеждат изключително за китайския пазар в завода Дадонг на съвместната компания BMW Brilliance Automotive Ltd. в Шънян.

От старта на локалното производство през 2003 г. в Китай са продадени около два милиона екземпляра от BMW Серия 5 Седан. Новото BMW Серия 5 Седан и новото BMW i5 за Китай са базирани на осмото поколение на моделното семейство. Със своя дизайн и технология те имат идеалните предпоставки да продължат историята на успеха, в която BMW Серия 5 Седан последно беше най-продаваният премиум модел в своя сегмент на китайския автомобилен пазар. 

Впечатленията ни от новото поколение Серия 5 можете да видите на този линк.

Лукс от Китай!