Официално: Това е серийната версия на новия Suzuki Swift

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

07 Nov 2023

Точно месец след премиерата като концептуален модел, новият Suzuki Swift вече е пред нас в серийните си дрехи. Малкият хечбек с голяма уста не се различава драматично от предшественика си. Външно ще го познаете по новото оформление на предната решетка, както и по стандартните дръжки на задните врати, за разлика от скритите при предишното трето поколение.

Дългият 3,86 метра модел се предлага в девет различни цвята (всичките са ярки и далече от обичайно сиво-черната скучна маса по улиците). Интериорът обаче не е кой знае колко по-модерен от този на предшественика. Сензорният екран с диаметър от 9 инча и близък до този в предишното поколение, същото се отнася и за самия волан и повечето контролни уреди. Няма особена промяна и при дисплея зад волана – той е малък и събран между аналоговите показатели за скоростта и оборотите. Ръчната спирачка вече е електрическа и съответно лост няма.

На технологичния фронт откриваме радари и ултразвукови сензори, които следят за други коли, колела, пешеходци.

Задвижването отново разчита на познатия 3-цилиндров 1,2-литров мотор, като в по-високите версии той ще си партнира с малък електромотор. Клиентите ще могат да избират между ръчка и нова CVT.

Лукс от Китай!