BMW и Mercedes-Benz ще си партнират, но не за автомобил


04 Dec 2023

BMW Brilliance Automotive Ltd. и Mercedes-Benz Group China Ltd. - китайските подразделения на BMW и Mercedes - обявиха, че са постигнали споразумение за създаване на съвместно предприятие, с равно участие, в Китай, което да управлява мрежа за зареждане с висока мощност и да предоставя на местните клиенти премиум услуги за зареждане.

Съвместното предприятие има за цел да създаде мрежа от най-малко 1000 високоволтови зарядни станции с около 7000 точки за зареждане до края на 2026 г., прилагайки най-съвременните технологии. Очаква се първите станции да започнат да функционират през 2024 г. в регионите с най-голям дял на NEV, като следващи станции ще бъдат инсталирани в цялата страна.

Премиум мрежата за зареждане ще бъде достъпна за клиенти и на други марки, като се предвижда клиентите на BMW Group и Mercedes-Benz Group да могат да ползват набор от ексклузивни функции, като plug & charge и онлайн резервация за безпроблемно цифрово изживяване. Съвместното предприятие възнамерява да доставя електроенергия, генерирана от възобновяеми източници, където условията позволяват, за да създаде изцяло устойчив и екологичен процес.

Първото Revuelto в България!