BMW пуска видео игри в колите с истински гейминг контролери

  • 11 снимки с новите игри на борда на BMW 11 снимки с новите игри на борда на BMW

09 Jan 2024

BMW упорито продължава да вкарва все повече опции за развлечение в новите си автомобили. По време на изложението CES марката анонсира опционалното предложение BMW Digital Premium, което дава достъп до приложение от т.нар. BMW ConnectedDrive Store. В допълнение към On-Demand функциите за автомобила, то също така предлага непрекъснато нарастваща гама от приложения на трети производители в областта на музиката, новините и игрите за инфотейнмънт системата.

С други думи, чрез този канал в автомобила навлизат допълнителни игри, които в бъдеще могат да се играят и с пълноценни гейминг контролери. На CES 2024, BMW за първи път представя подобно игрово изживяване: Beach Buggy Racing 2 предлага на клиентите изпълнено с екшън състезателно изживяване, което напомня на големите класически конзоли. В Split-Screen режим двама играчи могат да се състезават един срещу друг в автомобила, използвайки своите контролери. Познатите, съвместими с Bluetooth гейминг контролери могат с лекота да бъдат свързани с инфотейнмънт системата. Свързаността с контролерите ще бъде налична през 2024 г. след over-the-air актуализиране на BMW Operating System 9.

Клиентите на BMW вече могат да играят игри за един или няколко играча в автомобила с помощта на приложението AirConsole. Игрите са лесно достъпни за всеки, защото смартфонът се превръща в контролер и позволява лесно, бързо управление за научаване работа (така наречените Casual Games). Гамата от игри в приложението AirConsole в автомобила непрекъснато се развива.

Лукс от Китай!