Daewoo Espero се превърна в Pagani Huayra (Видео)

  • Галерия от 10 снимки Галерия от 10 снимки

09 Jan 2024

Историята тук ни отвежда във Виетнам, където само за 500 дни грозно Daewoo Espero се превърна в сполучливо копие на Pagani Huayra. Репликата изглежда много реалистична и близка до оригиналната италианска хиперкола.

Малка група виетнамци се захващат с проекта, в който всичко се прави от нулата, гледайки снимки на Huayra, без да имат точни размери на различните компоненти.

За донор е използвано седаново Daewoo Espero, купено за 500 долара. От него не остава почти нищо, освен шасито, което също е коренно преправено. Крайният резултат изглежда неочаквано добър, въпреки че джантите са значително по-малки, огледалата пък са доста по-големи, а в задницата има повече неточности. Но все пак колата е с отварящи се нагоре врати, капаците отпред и отзад се вдигат като при истинската машина на Хорацио Пагани.

Видеото по-долу е доста детайлно и показва пълния процес на създаване на виетнамската реплика. Но в него не се споменава нищо за това какъв двигател и скорости са използвани за проекта. За сравнение истинската Huayra е с 6,0-литров V12 AMG мотор с два турбокомпресора, от който са изкарани 730 к.с.

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!