Пияният Христо остава без книжка, минава през лудница и си прави самоделно МПС

  • Снимки: Нова ТВ Снимки: Нова ТВ

15 Jan 2024

Може би едно от най-лесните неща в България е да влезеш в новините. Това е поредната абсурдна история, в която герой е Христо Узунов от великотърновското село Мерданя.

Той губи шофьорската си книжка преди около година, когато е спрян за проверка за алкохол, отчела положителна проба. По думите на Христо „промилите са били много“. Осъден е по бързата процедура на 3 години условно с 1 година изпитателен срок.

Мъжът признава грешката си и съжалява за нея. Продава колата, за да плати глобата и решава, че е добре да отиде на психолог и доброволно влиза в психодиспансера във Велико Търново. След това му хрумва идеята да направи сам моторно превозно средство, което да кара без да му е необходимо свидетелство за управление.

Христо Узунов прочел в интернет, че може да си сглоби самоделка с двигател до 14 к.с., с която да се придвижва из нивите в селото си. Тя не може да бъде карана по републиканските пътища, но му върши работа в ежедневието.

Превозното средство е направено за 5 дни, а частите за него са взети „от вторични суровини и Жук“. Двигателят е от косачка, скоростите са от споменатото полско камионче и са 3-степенни.

В края на май месец Христо ще може да си върне отнетата шофьорска книжка и призова хората никога да не сядат да шофират, употребили алкохол.

Лукс от Китай!