ВИДЕО: Ексклузивна среща с новите модели Tiguan и Passat

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

23 Feb 2024

Ница, Франция. Прекрасно време и среща с най-новите издания Volkswagen Tiguan и Passat. Събитието е първият международен тест на моделите, а българската група е съставена от едва шест човека. Тоест, наистина ексклузивен шанс за запознанство с важните модели на VW. 

Особено важен е Tiguan, защото от 2018 насам, той е най-продаваният от гамата на марката, а от старта на продажбите на 1-то поколение през 2007 досега, са реализирани 7,6 млн. екземпляра. Третата генерация бе представена през септември 2023, а около четири месеца по-късно, сме сред първите журналисти в контакт с автомобила.

Новостите не са малко, макар и Tiguan Mk3 да е запазил размерите си. Системите за подпомагане на водача са много повече, вече има две плъгин хибридни версии, способни на 100 км чисто електрически пробег, ново е и окачването DCC Plus.Последното разчита на технология, която въведоха и Porsche наскоро, с новата Panamera, тук разбира се е малко по-просто, но значително подобряващо комфорта и поведението на автомобила на пътя, казват от VW.

Passat? Той е нараснал физически, вече е дълъг почти 5 метра, междуосието му е увеличено с 5 см и вече се предлага само като Variant, тоест, комби. Колата е силно свързана с новата Skoda Superb и дори се прави в същия завод в Братислава. Багажникът започва от цели 690 литра, мястото на втория ред е в изобилие, а на ред 1 виждаме огромен 15-инчов дисплей и физически копчета на волана. 

Ура! Volkswagen върнаха реалните копчета на кормилото, което важи също за Tiguan, както и за новия Golf. Passat разчита на същите мотори, като Tiguan, със съвсем малки разлики. Също имате избор от два плъгина, чиято батерия е с увеличен до 19,7 кВтч капацитет, осигуряваща около 100 км пробег само на ток. Нови са и фаровете, седалките и още доста неща.

Как се усещат на пътя двете коли? За съжаление не можем да ви кажем сега, тъй като тази информация е под ембарго до шести март. Можем обаче да ви пренесем за 8 минути в Ница и да ви запознаем дигитално с двата автомобила, чрез нашето видео. А относно цените и останалите подробности, кликнете на снимките с надписите.

Лукс от Китай!