Мате Римац показа наследника на Chiron на първите клиенти


14 Mar 2024

Премиерата на наследника на Chiron е все по-близо. Новата хиперкола на Bugatti е готова и шефът на Bugatti Rimac я е показал на първите платежоспособни клиенти. Говори се, че на събитието са били поканени само хора, които са притежатели на Veyron, Chiron или някоя от супер специалните версии на двете. Във видеото по-долу ще се убедите, че задвижваната от нов V16 хибридна хиперкола е готова, но Мате Римац ни показва покривалото за съвсем кратко и не стига до там, че да го махне пред камера.

 

 

Думите му са красноречиви: “Не още, ще трябва да почакате още малко”.

 

Както знаете наследникът на Chiron ще дебютира през юни 2024 г. Той ще разчита на хибридно задвижване, като 16-цилиндровият мотор е съвсем нова разработка и няма общо със стария епохален 8-литров W16 с четири турбини, който за пръв път се появи в могъщото Bugatti 16.4 Veyron през 2005 г. Тогава неговите 1001 к.с. звучаха като нещо, извадено от света на приказките. При дебютиралия през 2016 г. Chiron машината бе сериозно преработена до 1500 к.с., по-късно се появи и версията Super Sport 300+ с 1600 к.с., като впоследствие той можеше да се купи и в „нормалния“ Chiron Super Sport, който имахме щастието да заснемем за канала ни.

 

Последният модел на Bugatti с легендарния двигател е хипер роудстърът Mistral, който бе представен през август 2022 г. Там характеристиките са му като при Chiron SS – 1600 к.с. и 1600 Нм, достатъчни за максимална скорост от над 420 км/ч. 

Лукс от Китай!