Rimac ще доставя батерии на BMW


10 Apr 2024

BMW и Rimac Technology, със седалище близо до Загреб в Хърватия, официално обявиха дългосрочно партньорство. Целта на сътрудничеството е съвместно разработване и производство на иновативни решения в областта на технологията на високоволтовите батерии за избрани електрически превозни средства. 

Като неразделна част от Rimac Group, Rimac Technology се откроява като доставчик от Tier 1, специализиран в електрификацията в автомобилния сектор. Портфолиото му се състои от високоволтови батерии, електрическия задвижвания, както и електроника и софтуерни решения. Продуктите на Rimac Technology са проектирани, разработени и произведени в компанията, за да предлагат модерни технологии с висока степен на персонализиране.

Дългосрочното партньорство с BMW е знак за прехода на Rimac Technology от нишови доставчици на високопроизводителни решения към сериен доставчик Tier 1. С непрекъснатия растеж на бизнеса, включително откриването на кампуса Rimac, Rimac Technology е готова да изпълнява проекти по най-високи автомобилни стандарти.

Лукс от Китай!