Бензиновите модели на BMW вече няма да имат i в името си


01 May 2024

BMW отдавна използва буквата i в края на имената на моделите си - 325i, 540i и т.н. Първоначално индексът е поставян за разграничаване на автомобили с впръскване на гориво от техните аналози с карбуратор. Но BMW отдавна се отказа от карбураторите, а сега има и под-марка i за електрически автомобили. Сега немците са взели решението да премахнат индексът i в края на имената на бензиновите си модели.

Ръководител на BMW потвърди новината пред BMWBlog. Изданието отбелязва, че следващото поколение X3 получава модел M50, докато настоящият модел се предлага като M40i. Бернд Кьобер, старши вицепрезидент BMW Brand and Product Management, Connected Company, казва пред BMWBlog, че автомобилният производител сега иска i да означава, че карате електрическа кола, а не бензинова.

В свят, в който BMW продава i5, който е напълно електрически, и 540i, който не е, можем да разберем как някои клиенти могат да се объркат. И да, малката буква i в края на името на модела е наследство, но електрическата подмарка i също вече е с добре утвърдена идентичност. 

Да си внесеш мечта!