Кирил Домусчиев продаде поръчковата си яхта за 33 милиона евро! (Галерия)

  • Галерия от 22 снимки със суперяхтата Sanlorenzo 52Steel Галерия от 22 снимки със суперяхтата Sanlorenzo 52Steel

05 May 2024

Един от най-богатите българи продаде суперяхтата си. Става въпрос за Кирил Домусчиев, чиито инициали KD стоят върху поръчана от него италианска яхта.

Тя е завършена преди 5 години от един от най-известните производители на яхти в света – Sanlorenzo. И е силно персонализирана по вкуса на българският бизнесмен, чието богатство се оценява на 2,1 милиарда долара към 2024 г. Още толкова официално притежава и неговият брат Георги.

Яхтата е модел Sanlorenzo 52Steel, но с много подобрения. Дълга е 53 метра и е с удължена задна платформа.

Две врати автоматично се разгръщат и задната част на яхтата става на едно ниво с водата. Това дава възможности за плаж, плуване, използване на джетове и допълнителна ултра луксозна 7,5-метрова моторница, която е със задни светлини от Bentley.

Интериорът е дело на италианската дизайнерка Тициана Верчелези, с който тя е финалист на Международните награди за дизайн и иновации за лодки през 2019 г. Дизайнерското студио Officina Italiana Design пък създава екстериора на яхтата на Кирил Домусчиев.

Въпросната яхтата Sanlorenzo е продадена за 33 милиона евро. Тя е напълно готова за предстоящия летен сезон и може да предложи лукс на 12 гости в 5 каюти. Двата MTU двигателя осигуряват крайцерска скорост от 11 възела (20 км/ч).

Още много снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!