450 000 евро и взимате този катамаран за седмица, струващ 500 милиона евро (Видео+Галерия)

  • Галерия от 25 снимки с Tecnomar This is it Галерия от 25 снимки с Tecnomar This is it

14 Aug 2024

Преди по-малко от година този уникален катамаран, носещ името „This is it“, бе просто концепт. Но за няколко месеца италианската корабостроителна компания Tecnomar успя да превърне чертежите в истинска реалност. И суперяхтата вече е на вода, доставена на своя собственик.

Tecnomar всъщност е компанията, произвеждаща лимитираната серия моторници Lamborghini 63, една от които е притежавана от Конър Макгрегър.

„This is it“ вече може да се наема за чартърни плавания. Цената за седмица на борда на катамарана струва точно 450 000 евро. И в нея не влизат гориво, храна и напитки.

Говори се, че цената на самата яхта възлиза на около 500 милиона евро, което е адски много, имайки предвид че дължината е само 43,5 метра на фона на 120-130-метрови мегаяхти.

Собственикът на „This is it” е милиардерът Тасос Папанастасиу, който е кипърски брокер и плаването му е голяма страст.

Когато е поръчал яхтата на Tecnomar той е имал условие: „Искам нещо невиждано досега“. И оставя пълна свобода на италианската компания по отношение на дизайн, материали и технически характеристики. Въпреки това взима участие във всяка стъпка от процеса на изграждане.

Резултатът наистина е впечатляващ. Катамаранът предлага място за 12 гости, настанени в шест апартамента. Екипажът се състои от 10 души и спи в отделни каюти.

В задната си част „This is it” разполага със стъклен басейн, стая за масаж, сауна, няколко зони за отдих и солариум. На борда й има две големи открити трапезарии, гигантски балкони и вътрешна зимна градина на две нива.

Задвижването на катамарана се осигурява от два двигателя MTU 16V 2,00 M96L, осигуряващи максимална скорост на плаване от 35 км/ч. Крайцерската е 18,5 км/ч, автономията е 3500 морски мили или 6482 км.

Oще много снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Много по-добра от предишната?