Bugatti показа последния Chiron

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

30 May 2024

Пред вас е новото Bugatti Chiron L’Ultime – последният Chiron в историята. Уникалната хиперкола скоро ще бъде в историята. След десетки специални версии и неизброим брой уникални екземпляри с причудливи имена, Bugatti показа (вероятно) последния в историята си турбиниран автомобил. С края на Chiron си отива и впечатляващият 8-литров V16 с четири турбини, който дебютира преди 20 години във Veyron.

 

Както знаете, наследникът на Veyron и Chiron се очаква в близките седмици с плъгин хибридно задвижване и изцяло нов АТМОСФЕРЕН V16.

Иначе L’Ultime е точно това, което очаквате – много специален екземпляр, който мигновено ще се превърне в колекционерска недвижима собственост, докато цената му се вдига ли вдига. Базиран на версията Super Sport (1600 к.с.), L’Ultime идва с цветове, вдъхновени от първия Chiron, представен на автосалона в Женева през 2016. Двата нюанса синьо са съответно “Френско състезателно синьо” и “Атлантическо синьо”. Това са цветове, използвани при Chiron и досега, но за първи път представени в комбинация. Те са допълнени от ръчно изписани имена и събития от историята на модела – Женева (където дебютира Chiron), “Ера-Лесиен” (където бе записан рекордът за скорост от 490 км/ч), “Пол Рикар” (където моделът е тестван) и други…

Много по-добра от предишната?