BMW отваря IT център в Клуж-Напока


05 Jul 2024

BMW Group разширява глобалната си мрежа от IT и софтуерни центрове с откриването на нова локация в Клуж-Напока, Румъния. В сътрудничество с NTT DATA, BMW TechWorks Румъния ще се превърне в център за европейски ИТ и софтуерни проекти и ще ускори дигиталната трансформация на компанията.

„С BMW TechWorks Romania засилваме присъствието си в ЕС и допринасяме значително за дигиталното изживяване на нашите клиенти“, обяснява Александър Буреш, CIO и старши вицепрезидент на BMW Group IT и подчертава: „Нашите глобални ИТ центрове осигуряват бизнес ИТ решения и софтуер в дългосрочен план и ускоряват прилагането на нашата ИТ стратегия, базирана на най-новите технологии като иновации в облака и изкуствен интелект.“

NTT DATA е дългогодишен партньор на BMW Group и носи своя богат опит в гъвкавата разработка на софтуер и изключителната си мрежа в румънския ИТ пейзаж в съвместното предприятие. Съвместното предприятие ще удвои работната си сила до 250 разработчици до края на годината. В дългосрочен план целта е да се достигне четирицифрен брой служители, за да се разширява последователно глобалната софтуерна експертиза на BMW Group. Динамичният път на растеж се отразява и в амбициозните бизнес цели: целта е да се постигнат двуцифрени милионни обороти до края на годината.

Много по-добра от предишната?