Собственик на BMW спечели куриозно дело за 1,9 млн. долара


08 Jul 2024

Годвин Боатенг е софтуерен инженер на свободна практика, който спечели дело срещу BMW за сериозната сума от 1,9 милиона долара. Причината? Премазан палец от системата за автоматично затваряне на вратите на неговия BMW X5.

През юли 2016 г. нюйоркчанинът Боатенг стои подпрян на колата с дясната си ръка върху колоната на шофьорската врата, а вратата е отворена няколко сантиметра. След това вратата се затваря през палеца му и хирурзите не успяват да прикрепят обратно откъснатата част. Боатенг бързо съди BMW за 3 милиона долара, твърдейки, че ще загуби 250 000 долара годишно от невъзможността си да работи.

Снимки: New York Post

BMW инспектира X5-цата на Боатенг и стига до заключението, че няма проблем с вратите и техния механизъм за плавно затваряне. Компанията добавя, че ръководството за експлоатация предоставя предупреждение за вратите и твърди, че „ищецът трябва да е разбрал от детството си да не поставя пръст или част от тялото си между вратата и нейната рамка."

Случаят отива в съда и по-рано този месец съдията присъжда на Боатенг 1,9 милиона долара обезщетение. Въпреки че BMW не е признат за виновна страна за наличието на дефектни врати, съдията все пак заключва, че е 100% виновен за нараняването на палеца на Боатенг. Не е ясно дали BMW планира да обжалва присъдата.

Много по-добра от предишната?