Най-скъпото Renault Rafale започва от 91 990 лева в България


22 Jul 2024

Преди около два месеца успяхме да изпробваме новия флагман на Renault, който носи името Rafale. Тествахме машината в Испания, а вече и родните потребители могат да правят поръчки за нея.

Rafale E-Tech full hybrid се предлага в България с богат набор от стандартно оборудване, като гамата включва силов агрегат E-Tech full hybrid с 200 к.с. и две нива на оборудване: Techno и Esprit Alpine. Първоначално ниво Techno ще може да се специфицира на цена от 87 480 лв. с добавена опция 4Control, която включва системата 4Control Advanced, с 13 режима на настройка, за по-голяма динамика и стабилност в завой, както и с рекордния радиус от 10,4 метра в градски условия.

Най-евтиният модел ще бъде без системата 4Control, като цените ще започват от 83 990 лева. Ако пък искате върховото ниво на оборудване Esprit Alpine, то ще трябва да платите поне 91 990 лева. На по-късен етап се очаква и версията с 300 к.с.

Дотогава единственото задвижване в България ще бъде високоефективният и мощен хибриден двигател с 200 к.с. в съчетание с многорежимна скоростна кутия. Разходът по каталог е впечатляващ - под 5 литра на 100 километра, а по време на нашия тест бяхме много близко до тези стойности.

Много по-добра от предишната?