VW показа кабината на новия Transporter


25 Jul 2024

Volkswagen Commercial Vehicles - дивизията на немската марка за лекотоварни автомобили - отваря вратата към интериора на своя нов Transporter. От компанията обясняват, че всеки детайл по машината е нов, но въпреки това изглежда познато. Има основателна причина за това.

„Бусът на Volkswagen се превърна в икона, защото формата и функцията бяха в перфектна хармония от самото начало. Издигнахме тази хармония до нови висоти с новия Transporter и проектирахме интериор, който пренася оформлението на успешния T6.1 в модерното време,” казва Алберт Кирзингер, главен дизайнер на Volkswagen Commercial Vehicles.

Новият Transporter се стартира чрез бутон, който се намира до 12-инчовия инструментен панел и 13-инчовия дисплей на информационно-развлекателната система. Разположен точно отдолу е лостът за избор на автоматичната трансмисия, който е стандартен или опционален в зависимост от задвижващата система. Преместването на позицията на скоростния лост създава повече място за краката, обясняват от VW.

Подобно на на практика всички съвременни автомобили, лостът на ръчната спирачка е заменен от бутон за електрическа спирачка, разположен в центъра на арматурното табло. Това също отваря повече пространство в зоната на краката.

Много по-добра от предишната?