Honda, Nissan и Mitsubishi обмислят общ алианс?


29 Jul 2024

В настоящата изключително бурно променяща се автомобилна промишленост все по-чести стават случаите на сливане на различни компании. Достатъчно е да споменем Stellantis, която има цели 14 бранда под корпоративния си чадър, за да разберете какво имаме предвид. Изглежда се задава ново обединение в Япония, ако вярваме на актуални репортажи.

През март тази година Honda и Nissan обявиха, че ще си партнират по развойна дейност и технологии за автомобили, а сега Nikkei Asia съобщава, че и Mitsubishi има желание да се присъедини към тях. В репортажа се посочва, че Mitsubishi вече са подписали първоначално споразумение с ​​Honda и Nissan, с което започват дискусии за по-широко обвързване. Малко след излизането на доклада акциите на Mitsubishi се повишиха с 6,3 процента, според Reuters. Nissan също отбеляза ръст от 2,8 процента, докато Honda спечели 2,6 процента.

Засега това е цялата налична информация. Трябва да отбележим, че Nissan и Mitsubishi работят под една или друга форма заедно от 1999 година насам, от когато са в тесни отношение с Renault. 

Много по-добра от предишната?