Новото BMW M5 вече може да се поръчва и в България


30 Jul 2024

Актуалното поколение BMW M5 се появи относително наскоро и бързо генерира полемика около себе си. С две думи - много е мощно, но е и много тежко, което пък се отразява негативно на динамичните му възможности. Каквото и да е мнението ви за модела обаче, напълно сигурно сме, че в най-скоро време ще го видим и по родните пътища.

Всъщност, BMW България вече публикува цените на новото М5 в страната ни. Накратко - стартовата сума е 265 500 лева с ДДС. Екстрите са малко, като някои от най-интересните са кожа Merino (1112 лв.), карбонови акценти в интериора (809 лв.), пакет Comfort (3841 лв.) и М-карбонови спирачки (20 014 лв.). Спирачките могат да бъдат поръчани и като част от пакета Ultimate (42 898 лв.), с който още получавате таван в алкантара, вентилация на предните седалки, отопление на задните, различни асистенти, щори на прозорците и други.

Припомняме, че на някои пазари, като този в Ирландия, новото М5 е по-евтино от М3, тъй като е плъг-ин хибрид, което му позволява да е по-екологичен, поне на хартия.

Много по-добра от предишната?